Ons aanbod voor natuurwetenschappen

WACO Natuurwetenschappen is geschikt voor de 2de en 3de graad van de doorstroomfinaliteit.

Ontdek ook:

  • WEZO: 2de en 3de graad dubbele finaliteit
  • HOEZO: 1ste graad A-stroom
  • Nerf: 1ste graad B-stroom

Nieuwe minimumdoelen

In functie van de nieuwe minimumdoelen zorgen we tegen september 2024 voor de nodige aanpassingen en ondersteuning. Zo ga je in de 2de graad gerust aan de slag met WACO Natuurwetenschappen.

Bekijk het filmpje en/of download de flyer voor meer info.

Download de flyer

In een oogopslag

Ben je benieuwd naar de krachtlijnen van WACO Natuurwetenschappen? Bekijk dan deze korte video.

Een volledige en diepgaande voorstelling van de methode vind je in de infosessie bovenaan deze pagina.

Getuigenis

Benieuwd naar de mening van een leerkracht die met WACO aan de slag is in de 2de graad?

Bekijk de video waarin Caroline De Clerq van het Sint-Jozefsinstituut Ternat je vertelt waarom ze zo graag werkt met WACO.

Inkijkmateriaal

Blader door de uitgaven voor de 2de graad. Het leerwerkboek voor het 3de jaar wordt herwerkt voor volgend schooljaar. Zodra dat nieuwe bladerboek beschikbaar is, vind je het hier.

WACO Natuurwetenschappen

WACO Natuurwetenschappen 3

Leerwerkboek

WACO Natuurwetenschappen

WACO Natuurwetenschappen 4

Leerboek

Open hier
WACO Natuurwetenschappen

WACO Natuurwetenschappen 4

Werkboek

Open hier

Scoor met Scoodle

Ons digitale leerplatform Scoodle is een handige totaaloplossing die jou zowel inhoudelijk als praktisch-organisatorisch ondersteunt. Voor leerlingen is het de sleutel tot efficiƫnt blended leren, met digitale leerpaden (voor heel wat van onze leeroplossingen), multimedia en veel meer.

Ontdek alle functionaliteiten

Veelgestelde vragen

De boeken voor het 3de jaar worden inderdaad aangepast tegen september 2024. Je kunt de nieuwe versie inkijken op deze pagina bij Inkijkmateriaal.

Zeker en vast! We zijn bij het uitschrijven van het lesmateriaal gestart vanuit de eindtermen en hebben er steeds voor gezorgd dat het materiaal aangepast bleef aan de specifieke doelen van de verschillende netten.

Vanaf het 4de jaar verruimen we jouw mogelijkheden om digitaal te werken met het aanbod van een digitale licentie. Die omvat o.a. een gedigitaliseerde versie van alle oefeningen die in het werkboek staan. Dankzij deze digitale licentie kan je altijd zelf kiezen welke drager je inzet in je les (papier of digitaal); bovendien heeft de leerling ook de kans om alle oefeningen opnieuw te maken.

Weet je bij jou op school al zeker dat je alleen digitaal wil oefenen? Dan kan je ook kiezen om de leerlingen alleen de digitale licentie te laten aankopen. Ze hebben dan geen werkboek op papier meer, maar wel alle opdrachten die in dat werkboek te vinden zijn.