WACO Natuurwetenschappen

Infosessie

Hoofdstukken

  Ons aanbod voor natuurwetenschappen

  WACO Natuurwetenschappen is geschikt voor de 2de en 3de graad van de doorstroomfinaliteit.

  Ontdek ook:

  • WEZO: 2de en 3de graad dubbele finaliteit
  • HOEZO: 1ste graad A-stroom
  • Nerf: 1ste graad B-stroom

  In een oogopslag

  Ben je benieuwd naar de krachtlijnen van WACO Natuurwetenschappen? Bekijk dan deze korte video.

  Een volledige en diepgaande voorstelling van de methode vind je in de infosessie bovenaan deze pagina.

  Getuigenis

  Benieuwd naar de mening van een leerkracht die met WACO aan de slag is in de tweede graad?

  Bekijk de video waarin Caroline De Clerq van het Sint-Jozefsinstituut Ternat je vertelt waarom ze zo graag werkt met WACO.

  Inkijkmateriaal

  Blader door de uitgaven voor de tweede graad.

  WACO Natuurwetenschappen

  WACO Natuurwetenschappen 3

  Leerwerkboek

  Open hier
  WACO Natuurwetenschappen

  WACO Natuurwetenschappen 4

  Leerboek

  Open hier
  WACO Natuurwetenschappen

  WACO Natuurwetenschappen 4

  Werkboek

  Open hier

  Nieuw op Scoodle: aanpasbare lesopbouw

  Een handige functionaliteit waarmee je de volgorde en zichtbaarheid van digitale lesinhouden gemakkelijk aanpast. Als leerkracht wil je immers de motivatie en het leerrendement van leerlingen optimaliseren door de lesopbouw af te stemmen op hun noden en talenten.

  Veelgestelde vragen

  De boeken voor de 2de graad worden niet aangepast tegen september 2023. Wel voorzien we op Scoodle de nodige digitale ondersteuning, zodat leerkrachten aan de slag kunnen met minimumdoelen en leerplannen.

  Denk bijvoorbeeld aan een overzichtsdocument van de wijzigingen in de onderwijsdoelen, waaruit per leeroplossing duidelijk wordt welke leerinhouden niet langer verplicht zijn.

  Het idee achter de nieuwe minimumdoelen voor de 2de graad is om meer onderwijstijd vrij te maken voor ‘eigen invulling’. Niettemin kunnen de niet-verplichte inhouden (cfr. geschrapte eindtermen en leerplandoelen) daarvoor dienst blijven doen. Verder werken met de huidige leeroplossingen kan dus zonder enig probleem.

  Zeker en vast! We zijn bij het uitschrijven van het lesmateriaal gestart vanuit de eindtermen en hebben er steeds voor gezorgd dat het materiaal aangepast bleef aan de specifieke doelen van de verschillende netten.

  Naargelang de gekozen richting hebben je leerlingen andere leeroplossingen voor wetenschappen nodig.

  Om je te helpen in het bewaren van het overzicht, maakten we een schema op dat je helpt de juiste boeken per richting te kiezen, zowel voor de doorstroom- als de dubbele finaliteit. Je vindt ze in de bijlage op deze pagina.

  Dit document is afgestemd op de gewijzigde lessentabellen (ten gevolge van de nieuwe minimumdoelen) voor de 2de graad.

  Vanaf het vierde jaar gaan we jouw mogelijkheden om digitaal te werken nog verruimen met het aanbod van een digitale licentie. Deze omvat onder meer een gedigitaliseerde versie van alle oefeningen die in het werkboek staan. Dankzij deze digitale licentie kan je altijd zelf kiezen welke drager je inzet in je les (papier of digitaal); bovendien heeft de leerling ook de kans om alle oefeningen opnieuw te maken.

  Weet je bij jou op school al zeker dat je alleen digitaal wil oefenen? Dan kan je ook kiezen om de leerlingen alleen de digitale licentie te laten aankopen. Ze hebben dan geen werkboek op papier meer, maar wel alle opdrachten die in dat werkboek te vinden zijn.