Sprekers

Vier experten uit het onderwijsveld trakteren je graag op enkele inspirerende sessies over de kracht van complimenten, diversiteit, motivatie en moeilijk gedrag.

Marleen Borzée – De kracht van complimenten

Hoe zit een sterk compliment in elkaar? Marleen Borzée, docente aan UCLL, geeft je praktische tips en tricks in deze interessante video.

Orhan Ağırdağ – Hoe ga ik om met mijn diverse klasgroep?

Hoe kan je als leerkracht best omgaan met een diverse klasgroep? En hoe kan je meertalige leerlingen best begeleiden? Orhan Ağırdağ geeft in een praktische leefsessie tips die je in jouw klas kan gebruiken.

Katelijne Van Lommel – Hoe voorkom ik moeilijk gedrag in de klas?

Heb je soms te maken met “moeilijk gedrag in de klas”? Zijn er manieren om dit gedrag te voorkomen? Wat houdt een preventiebeleid hiervoor juist in? We vragen het aan Katelijne Van Lommel, kinder- en jeugdpsychologe.

Maarten Vansteenkiste – Hoe motiveer ik mijn leerlingen?

Kan ik mijn leerlingen motiveren? Maarten Vansteenkiste vertelt over het ABC van Autonomie, Betrokkenheid en Competentie – even noodzakelijk als ademen, eten en slapen. Hij reikt jou concrete handvaten om in de klas mee aan de slag te gaan.

Blended leren bij Plantyn

De onderwijswereld verandert: er is vooruitstrevende technologie, leerlingen worden autonomer en klasgroepen worden heterogener. Leren gebeurt dan ook op diverse manieren.

Daarom zijn de leermiddelen van Plantyn opgebouwd in de visie van blended leren. Want papier en digitaal zijn één verhaal.