Privacy Policy

1. Algemeen

  1. Deze cookie & privacy policy regelt het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën als onderdeel van uw gebruik van onze Website (www.plantynbeleefsessies.be). Deze verwerking wordt uitgevoerd door Plantyn als verantwoordelijke voor de verwerking, met zetel te Posthofbrug 6, 2600 Berchem, geregistreerd bij de KBO onder het nummer 0887.899.693, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens.
  2. De privacy policy is identiek aan de algemene privacy policy van Plantyn voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Deze kan u hier Plantyn nv verwerkt persoonsgegevens vertrouwelijk en met grote zorgvuldigheid. Dagelijks werken en leren veel gebruikers met de leermiddelen, schooladministratiesystemen, technologie en diensten van Plantyn nv. Met name binnen de digitale versies van onze leermiddelen en schooladministratiesystemen worden daarbij persoonsgegevens verwerkt.
  3. Dit document omvat de cookie policy.
  4. Wij behouden ons het recht voor deze Cookie Policy van tijd tot tijd te wijzigen, aan te vullen of te vervangen. Dergelijke wijzigingen, toevoegingen of vervangingen zullen onder uw aandacht worden gebracht via onze Website en waar nodig wordt uw hernieuwde toestemming gevraagd.

2. Wat zijn cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij het gebruik van onze website op de harde schijf van een toestel worden opgeslagen en bepaalde informatie bevatten, waaronder soms ook persoonsgegevens. Wanneer u onze Website en/of Diensten gebruikt, verzamelen en verwerken wij ook andere persoonlijke informatie dan via cookies en soortgelijke technologieën.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen permanente en tijdelijke cookies enerzijds en tussen directe en indirecte cookies anderzijds. Cookies zijn permanent wanneer zij op de computer van de gebruiker blijven staan, ook nadat deze de browser gesloten heeft; tijdelijke cookies verdwijnen van zodra de gebruiker de browser gesloten heeft. Directe cookies worden door de website zelf verzonden; indirecte cookies zijn dan weer afkomstig van derden.

3. Welke cookies en waarom

Sommige cookies onthouden functionele voorkeuren zoals de taalkeuze van de gebruiker. Andere cookies moeten een analyse van informatie toelaten zoals het aantal bezoeken op een website. Nog andere cookies worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wij gebruiken o.a. tracking cookies die bijhouden welke pagina’s u bezoekt om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze informatie kunnen combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld via uw gebruik van hun diensten. Dit profiel kan gekoppeld worden aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke. Uw profiel wordt gebruikt om content te personaliseren om zo relevant mogelijk met u te communiceren.

4. Toestemming

Volgens de wet mogen wij functionele cookies op uw apparaat opslaan als deze strikt noodzakelijk zijn voor de werking van deze site. Voor alle andere soorten cookies hebben wij uw toestemming nodig.

Wanneer u de website voor het eerst bezoekt, wordt er een “Cookies”-banner getoond, met de bedoeling

  • u te informeren over de gebruikte cookies en het doel van hun opslag op zijn/haar terminal,
  • uw toestemming te verkrijgen voor het opslaan van cookies, en/of u toe te staan uw browserinstellingen te wijzigen,
  • u een manier te bieden om zich tegen de opslag ervan te verzetten
  • Deze banner geeft ook toegang tot het Cookiesbeleid.

Deze banner blijft verschijnen totdat de u toestemming heeft gegeven, geweigerd, of de instellingen voor het opslaan van cookies heeft gewijzigd.

U kan de cookies die op deze website worden gebruikt, verwijderen of blokkeren, in overeenstemming met artikel 6 van dit Cookiebeleid.

5. Cookies beheren

U kan hier klikken om uw cookievoorkeuren aan te passen.

6. Cookies verwijderen

Als u toestemming geeft voor het plaatsen van een of meer cookies op uw terminal kan u de cookies op elk moment geheel of gedeeltelijk verwijderen en blokkeren.

De meeste internetbrowsers zijn zo ingesteld dat ze cookies automatisch accepteren. Als u dit niet wenst kan u uw browserinstellingen aanpassen zodat u een waarschuwing krijgt vooraleer er cookies worden geplaatst. U kan via de browserinstellingen op uw computer ook reeds geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop je dit kan doen verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser.

7. Contact

Als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons, kunt u altijd contact met ons opnemen via het e-mailadres privacy@plantyn.com. Blijft u ontevreden over ons antwoord, dan staat het u vrij om een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit, de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit te Drukpersstraat 35, 1000 Brussel. Ga voor meer informatie naar https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be.