Coup de Cœur

Infosessie

Bekijk de nieuwe infosessie over Coup de Cœur voor de 3de graad.
Verder onderaan kan je ook de infosessie van vorig jaar bekijken.

Hoofdstukken

  Meer spreekdurf

  Worstelen je leerlingen soms met een gebrek aan spreekdurf?

  Met onze chatmodule kunnen ze Frans spreken in een veilige omgeving en op hun eigen tempo.

  Inkijkmateriaal

  Blader door de uitgaven voor het 5de jaar. Je kunt ook al een proefversie van beide uitgaven voor het 6de jaar inkijken.

  Coup de Coeur

  Coup de Cœur 5

  Leerwerkboek D (DO/DG)

  Open hier
  Coup de Coeur

  Coup de Cœur 5

  Leerwerkboek D (DG) en D/A

  Open hier

  Coup de Cœur 6

  Leerwerkboek D (DO/DG)

  Open hier

  Coup de Cœur 6

  Leerwerkboek D (DG) en D/A

  Open hier

  Infosessie 2023

  Bekijk hier de infosessie over Coup de Cœur 5 die we opnamen in februari 2023.

  Scoor met Scoodle

  Ons digitale leerplatform Scoodle is een handige totaaloplossing die jou zowel inhoudelijk als praktisch-organisatorisch ondersteunt. Voor leerlingen is het de sleutel tot efficiënt blended leren, met digitale leerpaden (voor heel wat van onze leeroplossingen), de drilmodule SlimStampen, multimedia en veel meer.

  Ontdek alle functionaliteiten

  Veelgestelde vragen

  We ontwikkelen blended leeroplossingen voor Frans in de 3de graad voor de doorstroomfinaliteit en voor de dubbele finaliteit.

  •  Voor leerlingen in de richtingen van de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit en sommige richtingen van de domeingebonden doorstroomfinaliteit is er het leerwerkboek Coup de Cœur DO-DG, met een uitgebreide digitale component op het leerplatform Scoodle.
   Leerlingen beschikken hiermee ook over het e-book van het leerwerkboek, het tijdschrift Cache-Cœur en het naslagwerk Coup de Main. Verder hebben ze ook toegang tot de digitale oefeningen en de chatbot.
  •  Voor leerlingen in de meeste richtingen van de domeingebonden doorstroomfinaliteit en alle richtingen van de dubbele finaliteit is er het leerwerkboek Coup de Cœur DG-D/A, gecombineerd met een sterke digitale component. Die bevat o.m. het naslagwerk Coup de Main, de digitale oefeningen en de chatbot.

  Op Scoodle voorzien wij ook materiaal voor de specifieke minimumdoelen voor de richtingen Moderne talen (een- en tweepolig DO), Taal & Communicatiewetenschappen (DG), Taal & Communicatie (D/A), Toerisme (D/A) en Horeca (D/A).

  In de lerarenkit van Coup de Cœur voorzien we door experts uitgewerkt lesmateriaal rond taaltechnologie: alles wat je nodig hebt om de specifieke doelen rond dit onderwerp te behandelen. We zorgen ervoor dat het materiaal aan het begin van het nieuwe schooljaar ter beschikking is.

  Wanneer kan je het lesmateriaal inzetten?

  Katholiek Onderwijs

  • In de lessen Taalredactie en taaltechnologie (Moderne talen, DO)
  • In de lessen Communicatiewetenschappen en taaltechnologie (Taal- en communicatiewetenschappen, DG)
  • In de lessen Nederlands, Frans en Engels

  GO!

  • In de lessen Nederlands, Frans en Engels

  Ter voorbereiding van het hoger onderwijs vinden wij het belangrijk dat leerlingen langere, complexere teksten leren verwerken. Daarom bieden we divers tekstmateriaal aan, thematisch afgestemd op de verschillende studiedomeinen: Taal & Cultuur, Maatschappij & Welzijn, Economie & Organisatie en STEM.  

  We zetten hierbij in op academische vaardigheden. Zo leren we leerlingen stap voor stap complexere teksten verwerken met behulp van verwerkingsdocumenten. Op het einde van de verwerking is er telkens een productieve vaardigheidsopdracht, bv. een tekst schematiseren, samenvatten, de inhoud van een tekst presenteren, debatteren .