Meer spreekdurf

Worstelen je leerlingen soms met een gebrek aan spreekdurf?

Met onze chatmodule kunnen ze Frans spreken in een veilige omgeving en op hun eigen tempo.

Inkijkmateriaal

Hieronder vind je de finale versie van de leerwerkboeken van Coup de Cœur 5. De leerinhouden zijn volledig afgestemd op de nieuwe minimumdoelen en de leerplannen.

Coup de Coeur

Coup de Cœur 5

Leerwerkboek D (DO/DG)

Open hier
Coup de Coeur

Coup de Cœur 5

Leerwerkboek D (DG) en D/A

Open hier

Nieuw op Scoodle

Het digitale leerplatform Scoodle biedt jou en je leerlingen de nodige ondersteuning.

Nieuw vanaf september 2023: een handige functionaliteit waarmee je de volgorde en zichtbaarheid van digitale lesinhouden gemakkelijk aanpast. Als leerkracht wil je immers de motivatie en het leerrendement van leerlingen optimaliseren door de lesopbouw af te stemmen op hun noden en talenten.

Veelgestelde vragen

Naargelang de onderwijskoepel en de gekozen richting hebben leerlingen een andere uitgave Frans nodig.

Om je te helpen in het bewaren van het overzicht, maakten we voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen en GO! een schema op dat je helpt het juiste boek te kiezen. Je vindt het onderaan deze pagina.

Voor OVSG geldt dat je een leeroplossing kan kiezen volgens het leerplan dat je volgt (KathOndVla of GO!).

Voor POV heb je de keuze; onze uitgaven voldoen aan de minimumdoelen voor doorstroom- en dubbele finaliteit.

In de lerarenkit van Coup de Cœur voorzien we door experts uitgewerkt lesmateriaal rond taaltechnologie: alles wat je nodig hebt om de specifieke doelen rond dit onderwerp te behandelen. We zorgen ervoor dat het materiaal aan het begin van het nieuwe schooljaar ter beschikking is.

Wanneer kan je het lesmateriaal inzetten?

Katholiek Onderwijs

  • In de lessen Taalredactie en taaltechnologie (Moderne talen, DO)
  • In de lessen Communicatiewetenschappen en taaltechnologie (Taal- en communicatiewetenschappen, DG)
  • In de lessen Nederlands, Frans en Engels

GO!

  • In de lessen Nederlands, Frans en Engels

Om je wegwijs te maken in de leerinhouden die aan bod komen in Coup de Cœur 6, vind je in de bijlage op deze pagina alvast een voorlopige inhoudsopgave.

Ter voorbereiding van het hoger onderwijs vinden wij het belangrijk dat leerlingen langere, complexere teksten leren verwerken. Daarom bieden we divers tekstmateriaal aan, thematisch afgestemd op de verschillende studiedomeinen: Taal & Cultuur, Maatschappij & Welzijn, Economie & Organisatie en STEM.  

We zetten hierbij in op academische vaardigheden. Zo leren we leerlingen stap voor stap complexere teksten verwerken met behulp van verwerkingsdocumenten. Op het einde van de verwerking is er telkens een productieve vaardigheidsopdracht, bv. een tekst schematiseren, samenvatten, de inhoud van een tekst presenteren, debatteren .