In een oogopslag

Ben je benieuwd naar de krachtlijnen van WACO Fysica? Bekijk dan deze korte video.

Een volledige en diepgaande voorstelling van de methode vind je in de infosessie bovenaan deze pagina.

Getuigenis

Benieuwd naar de mening van een leerkracht die met WACO aan de slag is in de tweede graad?

Bekijk de video waarin Caroline De Clerq van het Sint-Jozefsinstituut Ternat je vertelt waarom ze zo graag werkt met WACO.

Inkijkmateriaal

Blader door de uitgaven voor de tweede graad.

WACO Fysica

WACO Fysica 3

Leerwerkboek 1u

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 3

Vademecum 1u

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 3

Leerwerkboek 2u

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 3

Vademecum 2u

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 4

Leerboek

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 4

Werkboek 2u

Open hier
WACO Fysica

WACO Fysica 4

Werkboek 1u

Open hier

Nieuw op Scoodle: aanpasbare lesopbouw

Een handige functionaliteit waarmee je de volgorde en zichtbaarheid van digitale lesinhouden gemakkelijk aanpast. Als leerkracht wil je immers de motivatie en het leerrendement van leerlingen optimaliseren door de lesopbouw af te stemmen op hun noden en talenten.

Veelgestelde vragen

De boeken voor de 2de graad worden niet aangepast tegen september 2023. Wel voorzien we op Scoodle de nodige digitale ondersteuning, zodat leerkrachten aan de slag kunnen met minimumdoelen en leerplannen.

Denk bijvoorbeeld aan een overzichtsdocument van de wijzigingen in de onderwijsdoelen, waaruit per leeroplossing duidelijk wordt welke leerinhouden niet langer verplicht zijn.

Het idee achter de nieuwe minimumdoelen voor de 2de graad is om meer onderwijstijd vrij te maken voor ‘eigen invulling’. Niettemin kunnen de niet-verplichte inhouden (cfr. geschrapte eindtermen en leerplandoelen) daarvoor dienst blijven doen. Verder werken met de huidige leeroplossingen kan dus zonder enig probleem.

Zeker en vast! We zijn bij het uitschrijven van het lesmateriaal gestart vanuit de eindtermen en hebben er steeds voor gezorgd dat het materiaal aangepast bleef aan de specifieke doelen van de verschillende netten.

Naargelang de gekozen richting hebben je leerlingen andere leeroplossingen voor wetenschappen nodig.

Om je te helpen in het bewaren van het overzicht, maakten we een schema op dat je helpt de juiste boeken per richting te kiezen, zowel voor de doorstroom- als de dubbele finaliteit. Je vindt ze in de bijlage op deze pagina.

Dit document is afgestemd op de gewijzigde lessentabellen (ten gevolge van de nieuwe minimumdoelen) voor de 2de graad.

De 1-uursversies bevatten alle basisvorming (en voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen ook de verdiepte basisvorming). De 2-uursversies bevatten zowel de basisvorming als de cesuurdoelen die behaald moeten worden.

In het vierde jaar bieden we een leerboek aan waarin zowel de theorie voor de (verdiepte) basisvorming als die voor de specifieke vorming verwerkt zit. Zo kan je makkelijk differentiëren en uitbreiden.

Naast extra inhouden spelen we ook in op het wetenschappelijk profiel van de leerlingen met extra uitgebreide check-ins. We voorzien ook een uitgebreide verzameling (aanpasbare) practica online voor de leerlingen met 2 uur wetenschappen.