In een oogopslag

Ben je benieuwd naar de krachtlijnen van BUZZ voor de tweede graad? Bekijk dan deze korte video.

Een volledige en diepgaande voorstelling van de methode vind je in de infosessie bovenaan deze pagina.

Inkijkmateriaal

Blader door de uitgaven voor de tweede graad.

BUZZ

BUZZ 3

&Economics (D)

Open hier
BUZZ

BUZZ 3

&Trade (D/A)

Open hier
BUZZ

BUZZ 3

@Work – Organisatie (A)

Open hier
BUZZ

BUZZ 3

@Work – Logistiek (A)

Open hier
BUZZ

BUZZ 4

&Economics (D)

Open hier
BUZZ

BUZZ 4

&Trade (D/A)

Open hier
BUZZ

BUZZ 4

@Work – Organisatie (A)

Open hier
BUZZ

BUZZ 4

@Work – Logistiek (A)

Open hier

Nieuw op Scoodle

Het digitale leerplatform Scoodle biedt jou en je leerlingen de nodige ondersteuning.

Nieuw vanaf september 2023: een handige functionaliteit waarmee je de volgorde en zichtbaarheid van digitale lesinhouden gemakkelijk aanpast. Als leerkracht wil je immers de motivatie en het leerrendement van leerlingen optimaliseren door de lesopbouw af te stemmen op hun noden en talenten.

Veelgestelde vragen

De boeken voor de 2de graad worden niet aangepast tegen september 2023. Wel voorzien we op Scoodle de nodige digitale ondersteuning, zodat leerkrachten aan de slag kunnen met minimumdoelen en leerplannen.

Denk bijvoorbeeld aan een overzichtsdocument van de wijzigingen in de onderwijsdoelen, waaruit per leeroplossing duidelijk wordt welke leerinhouden niet langer verplicht zijn.

Het idee achter de nieuwe minimumdoelen voor de 2de graad is om meer onderwijstijd vrij te maken voor ‘eigen invulling’. Niettemin kunnen de niet-verplichte inhouden (cfr. geschrapte eindtermen en leerplandoelen) daarvoor dienst blijven doen. Verder werken met de huidige leeroplossingen kan dus zonder enig probleem.

  • We focussen in het 3de jaar op het inzicht dat leerlingen moeten verwerven in wat boekhouden is, met balans, resultatenrekening, T-rekeningen, MAR … en in de boekhoudtechnieken en -redeneringen. Dat moet conform het leerplan eerst manueel gebeuren.
  • In het 4de jaar gaan we meer digitaal werken. Daarvoor bieden we als didactisch boekhoudpakket de online tool Praktiboek aan bij het boek, waarmee leerlingen vrij kunnen oefenen om na te gaan of ze het inzicht in de boekhoudredenering hebben verworven. Het pakket is gratis en het omvat de oefeningen waarnaar we vanuit het boek verwijzen, maar je kan er ook zelf oefeningen aan toevoegen. Je kan ook de oplossingen van de oefeningen opladen zodat leerlingen zichzelf kunnen corrigeren.