WACO Biologie

Wat vind je op deze pagina?

Infosessie

 

 

Hoofdstukken

    In een oogopslag

    Ben je benieuwd naar de krachtlijnen van WACO Biologie? Bekijk dan deze korte video.

    Een volledige en diepgaande voorstelling van de methode vind je in de infosessie bovenaan deze pagina.

    Getuigenis

    Benieuwd naar de mening van een leerkracht die met WACO aan de slag is in de 2de graad?

    Bekijk de video waarin Caroline De Clerq van het Sint-Jozefsinstituut Ternat je vertelt waarom ze zo graag werkt met WACO.

    Inkijkmateriaal

    Blader door de uitgaven voor de 2de graad.

    WACO Biologie

    WACO Biologie 3

    Leerwerkboek 1u

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 3

    Vademecum 1u

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 3

    Leerwerkboek 2u

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 3

    Vademecum 2u

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 4

    Leerboek

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 4

    Werkboek 2u

    Open hier
    WACO Biologie

    WACO Biologie 4

    Werkboek 1u

    Open hier

    Scoor met Scoodle

    Ons digitale leerplatform Scoodle is een handige totaaloplossing die jou zowel inhoudelijk als praktisch-organisatorisch ondersteunt. Voor leerlingen is het de sleutel tot efficiënt blended leren, met digitale leerpaden (voor heel wat van onze leeroplossingen), multimedia en veel meer.

    Ontdek alle functionaliteiten

    Veelgestelde vragen

    De boeken voor de 2de graad worden niet aangepast tegen september 2023. Wel voorzien we op Scoodle de nodige digitale ondersteuning, zodat leerkrachten aan de slag kunnen met minimumdoelen en leerplannen.

    Denk bijvoorbeeld aan een overzichtsdocument van de wijzigingen in de onderwijsdoelen, waaruit per leeroplossing duidelijk wordt welke leerinhouden niet langer verplicht zijn.

    Het idee achter de nieuwe minimumdoelen voor de 2de graad is om meer onderwijstijd vrij te maken voor ‘eigen invulling’. Niettemin kunnen de niet-verplichte inhouden (cfr. geschrapte eindtermen en leerplandoelen) daarvoor dienst blijven doen. Verder werken met de huidige leeroplossingen kan dus zonder enig probleem.

    Zeker en vast! We zijn bij het uitschrijven van het lesmateriaal gestart vanuit de eindtermen en hebben er steeds voor gezorgd dat het materiaal aangepast bleef aan de specifieke doelen van de verschillende netten.

    Naargelang de gekozen richting hebben je leerlingen andere leeroplossingen voor wetenschappen nodig.

    Om je te helpen in het bewaren van het overzicht, maakten we een schema op dat je helpt de juiste boeken per richting te kiezen, zowel voor de doorstroom- als de dubbele finaliteit. Je vindt ze in de bijlage op deze pagina.

    Dit document is afgestemd op de gewijzigde lessentabellen (ten gevolge van de nieuwe minimumdoelen) voor de 2de graad.

    De 1-uursversies bevatten alle basisvorming (en voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen ook de verdiepte basisvorming). De 2-uursversies bevatten zowel de basisvorming als de cesuurdoelen die behaald moeten worden.

    In het vierde jaar bieden we een leerboek aan waarin zowel de theorie voor de (verdiepte) basisvorming als die voor de specifieke vorming verwerkt zit. Zo kan je makkelijk differentiëren en uitbreiden.

    Naast extra inhouden spelen we ook in op het wetenschappelijk profiel van de leerlingen met extra uitgebreide check-ins. We voorzien ook een uitgebreide verzameling (aanpasbare) practica online voor de leerlingen met 2 uur wetenschappen.