T-explore
Wat vind je op deze pagina?
Infosessie
Hoofdstukken
Ons aanbod voor Elektriciteit en Mechanica
T-explore is geschikt voor de 2de graad doorstroomfinaliteit (DG) en dubbele finaliteit.
Ontdek ook:
- T-skills: 2de graad dubbele en arbeidsmarktfinaliteit
Inkijkmateriaal
Blader door de uitgaven voor de tweede graad.
Sneak preview
Activeer nu een gratis sneak preview van het leerkrachtenmateriaal op Scoodle. Een sneak preview blijft gedurende 90 dagen beschikbaar op je Scoodle-dashboard. Je krijgt toegang tot:
- De structuur en inhoud van de lerarenkit
- Het volledige bordboek
- Enkele voorbeelddocumenten bij het lesmateriaal
- Enkele voorbeeldoefeningen
Hier vind je een stappenplan om de sneak preview te activeren.
Veelgestelde vragen
-
Voor de inhoudelijke invulling hebben we ons in de eerste plaats gebaseerd op de leerplannen van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. De concordantie van de T-explore-inhouden met de leerplandoelen GO! moet nog concreet gemaakt worden in functie van een jaarplan-voorbereiding. Dit zal in elk geval gebeuren tegen september 2022 voor de modules die dan beschikbaar zijn.
-
Uit bevraging bij leerkrachten bleek dat er voor mechanica meer nood is aan aparte versies dan voor elektriciteit. In doorstroomrichtingen wil men een sterk wiskundige aanpak van mechanica/fysica.
Elektriciteit is op zich al een abstractere materie, waarbij concretere duiding en uitleg ook voor leerlingen in doorstroomrichtingen geen overbodige luxe is.
Differentiatie zit hier vooral in het inzetten van meer of minder sturing door de leerkracht en in het verwerken van de leerstof via oefeningen op verschillende niveaus. -
De STEM-didactiek zit ingebakken in T-explore. Dit komt tot uiting door o.a.:
- veel onderzoeksopdrachten die opgenomen zijn in de boeken (waardoor leerlingen impliciet aan verschillende STEM-ET werken);
- waar mogelijk en relevant te verwijzen naar technische systemen en STEM-concepten (dit laatste via de handleiding);
- linken die gelegd worden naar de andere STEM-vakken, dus wetenschappen en wiskunde (soms expliciet in de boeken, maar ook nog met vakoverschrijdende tips in de handleiding)
Daarnaast geven we in de lerarenkit mogelijke aanzetten tot STEM-projecten.