De Wiskanjers – IJsbergversie

Infosessie

Hoofdstukken

  Webinar Handelend rekenen

  Auteur Caroline vertelt je in deze webinar graag meer over het belang van handelend rekenen en hoe dit in De Wiskanjers – IJsbergversie geïntegreerd zit.

  Leerkracht aan het woord

  Met De Wiskanjers – IJsbergversie krijg je een haalbare methode met veel differentiatiemogelijkheden. Heel wat leerkrachten in het GO!-onderwijs werken graag met dit lesmateriaal. Daphne vertelt je waarom!

  Nog enkele reacties …

  De voorbije twee schooljaren zijn heel wat scholen in de 1ste en 2de graad aan de slag met De Wiskanjers – IJsbergversie. Hun ervaringen? Positief!

  De Wiskanjers – IJsbergversie besteedt de nodige aandacht aan alle lagen van de ijsberg, rekenverhalen zitten geïmplementeerd in alle domeinen en er is voldoende herhaling en automatisatie. Een sterke methode! Wij zien bij onze scholen een vooruitgang bij de leerlingen.

  Wiskundecoach

  Ik ben heel tevreden! Vooral de duidelijke handleiding, de aantrekkelijke werkboekjes, de overzichtelijke structuur en de ingebouwde differentiatie vind ik top.

  Juf Angelique

  Ik hoor mijn collega’s van de 1ste graad stoefen over De Wiskanjers – IJsbergversie. Ik sta te popelen om er ook mee aan de slag te gaan.

  Meester Bart

  De kinderen vinden het heel leuk om met de methode te werken. Ook van het oefenplatform Scoodle Play zijn ze grote fan.

  Juf Annelies

  Voorbeeldlessen

  Werkboek 1ste leerjaar

  Open hier

  Handleiding 1ste leerjaar

  Open hier

  Werkboek 2de leerjaar

  Open hier

  Handleiding 2de leerjaar

  Open hier

  Werkboek 3de leerjaar

  Open hier

  Handleiding 3de leerjaar

  Open hier

  Werkboek 4de leerjaar

  Open hier

  Handleiding 4de leerjaar

  Open hier

  Werkboek 5de leerjaar

  Open hier

  Handleiding 5de leerjaar

  Open hier

  De Wiskanjers Twist

  Open hier

  De Wiskanjers – IJsbergversie Methodewijzer

  Open hier

  Veelgestelde vragen

  Het materiaal voor de eerste en tweede graad (leerjaar 1 t.e.m. 4) is volledig beschikbaar. Vanaf september 2023 kan je starten in het 5e leerjaar. In 2024 volgt ten slotte het materiaal voor het 6e leerjaar.

  Het materiaal voor de kleuters, Wiskracht, is ook reeds beschikbaar.

   

  Binnen De Wiskanjers – IJsbergversie ligt de grootste focus op het handelend rekenen. Door met concrete materialen aan de slag te gaan, krijgen de leerlingen het nodige wiskundige inzicht. De handleiding begeleidt jou als leerkracht hierbij stap voor stap.

  Omdat we de lagen van de ijsberg doorlopen komt uiteraard eerst het handelend werken aan bod en dan pas het oefenen in het werkboek. In de handleiding bieden we de leerkracht de nodige ondersteuning bij het handelend rekenen en het gebruik van de juiste verwoording en rekentaal.

  Alle oefeningen worden per les gedifferentieerd en op drie niveaus aangeboden. Zo krijgt elke leerling voldoende inoefenkansen om de leerstof op zijn of haar niveau te beheersen. Dit zorgt voor voldoende verdieping en automatisatie.

  In de handleiding krijg je daarnaast ook heel wat differentiatietips om bv. sterkere leerlingen sneller zelfstandig aan het werk te laten gaan, een creatieve opdracht te laten uitwerken … Er worden ook andere werkvormen voorgesteld voor sterkere of net minder sterk leerlingen.

  Lees meer in dit artikel.

  Inkijkmateriaal op school

  Benieuwd naar meer? Vraag vrijblijvend een ontdekdoos aan met een volledig blok voor elk leerjaar. Zo kan je alles over De Wiskanjers – IJsbergversie ontdekken.

  Ontvang inkijkmateriaal Ontvang inkijkmateriaal