Rekenboog

Infosessie

Hoofdstukken

  Unboxing speldoos

  Introduceer wiskundige initiatie op een leuke manier in je kleuterklas! Ontdek de mooie speldoos van Rekenboog met onder andere ontdekkaarten, spelkaarten en een stimulerende vormenmat.

  Voorbeeldlessen

  Werkboek

  Open hier

  Handleiding – Getallen

  Open hier

  Handleiding – Metend rekenen

  Open hier

  Handleiding – Meetkunde

  Open hier

  Handleiding – Logisch en probleemoplossend denken

  Open hier

  Ontdekkaarten

  Open hier

  Veelgestelde vragen

  De volgorde van de lessen in Rekenboog is doordacht en belangrijk. De methode is zo opgebouwd dat de ene les/activiteit de voorbereiding is voor de volgende en zo naar een hoog niveau van inzicht leidt. Gooi daarom de lessen binnen een domein niet door elkaar. Je kunt wel kiezen om op  een bepaald moment meer lesjes van één domein te doen, maar de kracht van Rekenboog zit net in de opbouw in logische stapjes.

  Rekenboog is een themavrije en dus ook een themaflexibele methode.

  Je kunt elke les inkleden in het thema dat leeft in de klas. Rekenboog geeft je didactische handvatten om doelgericht en met een logische opbouw aan de wiskundige inzichten van kleuters te werken, binnen je eigen thema.

  Rekenboog zorgt dat je als kleuterleerkracht alle doelen van goed wiskundeonderwijs volgens de leerplannen aan bod laat komen in een logische volgorde en haalbare stapjes. Ook fijne motoriek, samenwerken, werkhouding en de lateralisatieontwikkeling worden meegenomen in de opbouw van Rekenboog.