Groei mee met Cas en Lisa

Wat vind je op deze pagina?

Infosessie

Hoofdstukken

  Inkijkmateriaal

  Joepie, ik kan het al (bijna) alleen!

  Handleiding K1

  Open hier

  Beleefd zijn, wat is dat?

  Handleiding K2

  Open hier

  Mijn vriendje(s) en ik, samen sterk?

  Handleiding K3

  Open hier

  Folder Groei mee met Cas en Lisa

  Open hier

  Veelgestelde vragen

  Groei mee met Cas en Lisa werkt met maandthema’s.

  • Deze thema’s zijn dezelfde voor alle leeftijdsgroepen, maar hanteren per leeftijdsgroep een andere aanpak. Je kunt met je collega’s afspreken welk thema jullie in een bepaalde maand gaan uitwerken of je kijkt naar de noden van de klas.
  • De thema’s zijn zeer breed en sluiten zeer gemakkelijk aan bij je eigen thema’s of  bij de dagelijkse routines van je klas. Bijvoorbeeld: elkaar begroeten, hulp leren vragen en/of elkaar leren helpen, afspraken van de klas (om de beurt praten, elkaar niet uitlachen …)

   

  Voor elke kleuterklas (1ste, 2de en 3de) beschik je over:

  • een handleiding met uitgewerkte activiteiten en bijlagen
  • praatplaten
  • een set handpoppen Cas en Lisa
  • een speldoos
  • een prentenboek met 3 verhalen

  Je kan een portfoliomapje aanmaken voor de kleuters. Hierin kun je de extra bijlagen van de verschillende maandthema’s bewaren. Tijdens een oudercontact kun je de maandthema’s en de afspraken van de klas bespreken.

  Daarnaast kun je bij verschillende thema’s ook ouders betrekken. We bieden hiervoor (aanpasbare) brieven om mee te geven aan de ouders. Een mooi voorbeeld is een brief waarbij je aan de ouder vraagt om vijf dingen te noteren die zijn/haar kleuter goed kan. Zo wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd. (Voorbeeld uit het thema ‘Joepie, ik kan het al (bijna) alleen’).