Plantyn Beleefsessies 2023

In 2023 lanceren we weer heel wat nieuwigheden. Tijdens onze jaarlijkse Plantyn Beleefsessies ontdek je hoe onze blended leeroplossingen jou en je leerlingen ondersteunen en motiveren.

Secundair onderwijs

Voor de 1ste en 2de graad gaan de Online Plantyn Beleefsessies open vanaf 16 maart.

Voor de 3de graad organiseren we live infosessies. Je vindt ons op vijf goed bereikbare locaties. Waar ontmoeten we jou?

Datum Onthaal vanaf Locatie Route
Dinsdag 28 februari
18.00 u.
Brugge: BMCC
Donderdag 02 maart
18.00 u.
Gent: De Bijloke
Woensdag 08 maart
14.00 u.
Leuven: Museum M
Dinsdag 14 maart
18.00 u.
Antwerpen: FMCCA
Woensdag 15 maart
14.00 u.
Genk: Thor Central

Sessies 3de graad secundair onderwijs

Antropia: sociale en gedragswetenschappen, filosofie en kunstbeschouwing (D)

Antropia is een overkoepelende leeroplossing voor de drie vakken. Door verhalen leren jongeren kritisch te kijken naar de wereld van de mens. Ontdek de kracht van storytelling!

BUZZ: domein economie en organisatie (D – D/A – A)

Met BUZZ &Economics (D-finaliteit), BUZZ &Trade (D/A-finaliteit) en BUZZ @Work (A-finaliteit) bieden we aangepaste en eigentijdse leeroplossingen voor de drie verschillende finaliteiten.

Contact: Engels (D – D/A)

Met Contact keren we terug naar de fundamenten om een taal te leren. We hebben aandacht voor kennis en structuur, zonder het belang van de vaardigheden uit het oog te verliezen.

Coup de Cœur: Frans (D – D/A)

Je passie voor de Franse taal en cultuur kan je met Coup de Cœur uitstralen naar je leerlingen. Je gaat aan de slag rond de verschillende vaardigheden en de activiteiten zijn relevant en authentiek.

Delta: wiskunde (D – D/A)

Stimuleer je leerlingen om hun leerproces in eigen handen te nemen. Voor richtingen met 3 uur, 4 uur of 5 uur wiskunde biedt Delta verschillende leeroplossingen met elk hun eigen bijzonderheden.

DOEL.: algemene vorming (A)

DOEL. biedt per jaar een aantal thematische leerwerkboeken met een knipoog naar de actualiteit. In de kortlopende projecten integreren we Nederlands, MAVO, natuurwetenschappen en wiskunde.

Epic: geschiedenis (D – D/A)

Leer je leerlingen onderzoeken en historisch redeneren. Gerichte historische vragen en een situering in ruimte en tijd vormen een helder kader om het bronnenonderzoek aan te vatten.

Impact NU: Nederlands (D – D/A)

Impact NU biedt zowel ondersteuning bij de instructie, het vastzetten en de verwerking van kennis en vaardigheden als bij het inzetten van de bouwstenen bij doelgerichte communicatieopdrachten.

LEF!: domein maatschappij en welzijn (D/A – A)

LEF! activeert en motiveert je leerlingen van de richtingen opvoeding en begeleiding, gezondheidszorg, basiszorg en ondersteuning, assistentie in zorg én wonen en welzijn.

Polaris: aardrijkskunde (D – D/A)

Met Polaris gaan je leerlingen op onderzoek. Actuele cases en boeiende onderzoeksvragen triggeren hen. We werpen ook een blik op de Plantyn Algemene Wereldatlas, beschikbaar op papier én digitaal.

WACO: wetenschappen (D)

WACO is een eenduidige en levendige wetenschapsmethode voor alle wetenschapsvakken: biologie, chemie, fysica, natuurwetenschappen én anatomie en fysiologie.

WEZO: natuurwetenschappen (D/A)

WEZO is een blended leeroplossing voor het vak natuurwetenschappen. De voorkennisoefeningen, kennisclips, verfilmde experimenten bieden je leerlingen de nodige visuele ondersteuning.